3 knep som stärker självkänslan

>3 knep som stärker självkänslan
Nu i veckan hade Ledstjärnor, Enskede Ridsällskaps satsning på personlig utveckling, hälsa och ridträning för barn och ungdomar mellan 13-15 år, sin första träff. På programmet för första träffen stod att få veta mer om vad det t.ex. är för skillnad på självkänsla och självförtroende, att man kan träna på att göra sådant man tycker är otäckt eller är rädd att göra. Att det finns en massa smarta och enkla man saker man kan göra för att ”peppa” sig själv eller kliva ur sin egen komfortzon. Föreläsare var duktiga mentala coachen och tränaren Lotta Wanning från SISU Idrottsutbildarna.
Här följer tre tips från Lotta på hur man stärker sin självkänsla.
  • Ha en kompis som peppar dig när du är låg. En kompis som känner dig och som du har förtroende för och som kan hjälpa dig att se allt som är bra med dig när du är låg.
  • Skriv en kvalitetslista. Vad är jag bra på? Vad har jag gjort för bra prestationer nyligen?
  • Ha en egen segergest. Rätt tankar i kombination med en rörelse gör att man förstärker sin självkänsla och sitt självförtroende
Render-2.ashxGänget i ledstjärnor fick bland annat träna på att göra segergester eftersom man genom att träna sin tanke kan lära sig att styra sina känslor mot det som är positivt, och därmed minska känslorna av press och då också prestera bättre. ”Visualisera målbilder och ha din egen segergest. Gör din segergest när du uppnår det du vill uppnå. Den förstärker den bra känslan i magen och ökar din självkänsla. Spara och kom ihåg de bra känslorna. Gå vidare, fastna inte i det som inte gick bra. River du ett hinder, släpp det och fokusera på nästa uppgift”, säger Lotta Wanning.
Vill du veta mer om Ledstjärnor kontakta
Charlott Waleij (charlott.waleij@gmail.com) eller Anna Norrby (anna.m.norrby@telia.com)
Vill du läsa mer om vad Lotta har att säga om motivation, självförtroende och självkänsla, m.m. kan du klicka på länken här som är noteringar från en tidigare föreläsning med Lotta. Självkänsla, mål, drivkrafter
Publicerat 20 april 2016
2017-01-16T12:31:04+01:0020 april 2016|