Till Stockholms Läns Ridsportförbund´s satsning ”Unga ryttare 2018” har Enskede en deltagare: Alexandra Waleij

>Till Stockholms Läns Ridsportförbund´s satsning ”Unga ryttare 2018” har Enskede en deltagare: Alexandra Waleij

Satsningen på Unga Ryttare består av totalt nio träffar under 2018 där ryttarna kommer få möjlighet att utveckla sig inom följande områden; personlig utveckling, fysisk hälsa, hästens bästa samt glädje och gemenskap.

Satsningen genomförs med sin första träff 27-28 januari 2018, därefter är det återkommande träffar cirka en gång i månaden fram till december 2018.

Den innehåller bl.a:

PERSONLIG UTVECKLING Mentalträning, mål, träningsplanering prestationsmiljöer, självkänsla.

FYSISK HÄLSA Fysisk träning – kondition och koordination, träningsplanering, kostlära, ryttare = idrottare

HÄSTENS BÄSTA Säker hästhantering, hästsjukvård, foder, skötsel, doping, hästens hållbarhet, grundridning

GLÄDJE GEMENSKAP Etik och moral, Värdegrunder och StRFs ledord, kommunikation, samarbete samt code of conduct.

Träff 1. Kick-off på Bosön 27-28 januari med övernattning. Alexandra och hennes mentor Lorraine Daum deltog. Dag 1:Projektet presenteras och man talar om ridsportens organisation samt dess värdegrund mm. Dag 2: Samarbetsövningar och mental träning. Dagens ämnen var ”laget och jaget” och hur man tar sig utanför sin komfortzon.

Träff 2. 18 februari på hästsjukhuset Evidensia i Stav. Temat för träffen var hästens hållbarhet och föreläsare för dagen var chefsveterinär Flemming Winberg. Mycket intressant, tyckte samtliga deltagare.

Träff 3. 21 mars handlade det om ryttarens foderstat. Kost och näringslära var kvällens ämne. Denna gång var vi i teorisalen och köket hos oss på Enskede. Alexandra visade stolt runt övriga deltagare på vår fina ridskola.

Alexandra visar runt på Enskede.

Träff 4. 21-22 april ny 2-dagars på Skeviks Gård och Stora Koviks Gård.

Lördagen ägnades mestadels åt teori med föreläsningar kring mental träning med Lotta Wanning, ryttare är idrottare med Mari Blokhuis Zetterqvist, foderlära med Linda Kjellberg och hovvård med Fredrik Forsberg.

På söndagen kom Nina Känsälä från Lövsta Stuteri, Nina är utbildad Hippolog och är diplomerad ridlärare. Nina har även tagit kandidatexamen på hippologen och håller just nu på att ta en masterutbildning i Animal sciene. Nina jobbade även som beridare hos Jan Brink under 10 år. Hon höll en föreläsning om hästens beteende och sedan fick alla rida lektion för Nina.

Träff 5. 24 maj på Huvudsta ridklubb. Träningslära med träning. Det blev ett fyspass i den vackra parken. Mycket inspirerande.

Här kan ni läsa Alexandras presentation på Stockholms Läns Ridsportförbunds hemsida >>

Nu är det sommaruppehåll till september. Fler inlägg kommer…

SaveSave

2018-06-01T12:48:02+02:0031 maj 2018|