Regler vid externa tävlingar

>>>Regler vid externa tävlingar
Regler vid externa tävlingar2020-03-23T19:51:17+01:00

Enskede Ridsällskap reserverar sig för eventuella förändringar eller felskrivningar.

Nedan hittar du en pdf med Enskede Ridsällskaps regler och checklistor för deltagande i externa tävlingar.
Mycket viktig information vad som gäller före, under och efter tävling. Skriv gärna ut och ha som vägledning.

Tävlingsregler vid externa tävlingar ERS (ladda ner PDF:en)

Enskede Ridsällskaps regler för deltagande i externa tävlingar

Uttagningen av de som får tävla externt på ridskolans hästar görs av berörda instruktörer på ridskolan i samförstånd med föreningen. Till de olika externa tävlingarna där ridskolans hästar deltar följer alltid en, av ridskolan godkänd, representant med för att se att det går säkert och korrekt till på tävlingsplatsen samt assistera vid framridningen. Vid lagtävlingar utses en lagledare i samråd med ridskolan.

Grönt kort

För att tävla på lokala inbjudningstävlingar krävs grönt kort och för målsmän till ryttare under 12 år. Grönt kort-kurs ordnas varje år av ERS i egen regi eller tillsammans med annan Stockholms klubb. Mer information fint på sidan om Grönt kort >>

Mästerskap

Stockholmsmästerskapet för lektionsponnyer och lektionshästar går varje år i dressyr och hoppning. Uttagningen av de som får tävla görs av berörda instruktörer på ridskolan i samförstånd med föreningen. Ryttaren betalar själv för mästerskapsklass, eventuell förklass, hästhyra och transport.

Allsvenskan

Allsvenskan är lagtävlingar där ERS deltar i olika divisioner och i både dressyr och hoppning, både med lektionshästekipage och privata ekipage. ERS betalar lagavgifterna. Ryttaren betalar själv allsvenska klass och eventuell förklass, hästhyra och transport.

Externt tävlande av enskilda ekipage

Vid extern tävling betalar alla ryttare såväl ridskoleryttare som privata ekipage hästhyra, startavgift, transport och eventuell hästhyra.

Anmälan till extern tävling

Anmälan görs i tävlingsdatabasen (TDB). För att tävla på extern tävling behöver du lösa ryttarlicens. För att kunna lösa ryttarlicens krävs grönt kort. Olika typer av ryttarlicens kan lösas i TDB. Se till att ha din ryttarlicens i ordning innan du anmäler dig till tävling.

Varje ryttare lägger in sig och sina tävlingshästar i systemet, se vidare www3.ridsport.se. Vid lagtävlan sker samordningen tillsammans med tävlingskommittén.

  • Omgående efter överenskommelse med din ridinstruktör om deltagande i en tävling söker den tävlande propositionen i TDB och tar del av anmälningsförfarandet
  • Se till att du har din ryttarlicens betald och att hästen/ponnyn har sin licens.
  • Samtliga tävlande anmäler sig själv
  • Inbetalning görs via TDB.

Hjälp finns. Kontakta någon i tävlingskommittén eller någon som tävlat externt tidigare. TR finns numera på ridsportsförbundets webbsida, ständigt aktuell. Kolla även fakta om din eventuella tävlingshäst eller ponny i god tid. Tänk på att de senare inkomnas papper bör sättas i ordning. Efter årsskiftet är det ett nytt vaccinationsår. Kopior på vaccinations- och mätintyg ska vara verifierade.