Ponnycup och Stockholmscuper

>>>Ponnycup och Stockholmscuper
Ponnycup och Stockholmscuper2018-06-18T15:33:02+02:00

Foto: Linda Nykopp (Bild 3 från ovan.)

Kul lagtävlingar som utvecklar dig inom tävling

Ponnycupen och Stockholmscupen är en form av utbildningstävlingar mellan ridklubbar i Stor-Stockholmsområdet med syfte att

”På ett enkelt sätt ge ridklubbars/ridskolors medlemmar och elever tävlingsrutin och erfarenhet genom att man rider på arrangerande ridklubbars/ridskolors hästar eller ponnyer. Cuperna ska genomsyras av glädje, kamratskap, respekt för varandra, god säkerhet, sportmanship och bra förutsättningar för att lyckas.”
Stockholms Läns Ridsportförbund

Målet med dessa cuper är att alla deltagande ska ha roligt och att lektionsryttare ska ges möjlighet att tävla under enkla former.

Ponnycupen

Ponnycupen är en lagtävling inom Ridsportförbundets Stockholmsdistrikt för ridskoleryttare på ponny. Ponnycupen finns både i dressyr och i hoppning. Enskede Ridsällskap har oftast deltagande lag både i Ponnycupen dressyr och i Ponnycupen hoppning. Tanken med Ponnycupen är att det ska vara ett sätt under bra former och i tryggheten av sitt lag att få pröva på att tävla. Till både ponnycupen hoppning och dressyr utses en lagledare i samråd med ridskolan. Uttagningen av de som får tävla görs av berörda instruktörer på ridskolan och i samförstånd med föreningen.

Ponnycupen dressyr

I Ponnycupen dressyr deltar fyra ryttare per tävlingstillfälle. Ryttaren får inte ha startat i LB:1 eller högre på lokal nivå, eller tävlat privatägd ponny/häst oavsett disciplin. I dressyr får man fylla max 18 år innevarande cupårs hösttermin.

Ponnycupen hoppning

I Ponnycupen hoppning deltar sex ryttare per tävlingstillfälle. Ryttaren får inte ha startat i LC+5 (70‐100 cm) på lokal tävling eller högre eller tävlat privatägd ponny/häst oavsett disciplin. I hoppning får man fylla 15 år som mest innevarande cupårs hösttermin.

Lagen delas in i grupper där alla lag möter varandra på en borta- respektive en hemmamatch. Värdlaget står för de ponnyer som ska tävlas och på övriga arrangemang kring matchen såsom iordningsställande av banan och att bjuda det gästande laget på fika efter matchen.

Se även gällande allmänna bestämmelser här.

Stockholmscupen

Stockholmscupen är för den oerfarne vuxna tävlingsryttaren vad ponnycupen är för barn och ungdomar. I Stockholmscupen dressyr deltar fyra ryttare per tävlingstillfälle och är en tävling för vuxna ryttare. I dressyr får inte ryttaren ha placerat sig i LB:2 eller högre på lokal nivå innevarande kalenderår eller under pågående cupår. I övrigt se ovan.

Kostnader

Enskede Ridsällskaps ryttare betalar per start oavsett hemma eller bortamatch. Kostnaden för deltagande fastställs en gång per år av tävlingskommittén och klubbstyrelsen i samråd. Detta gäller både ponnycupen och Stockholmscupen. För information om vad som gäller innevarande år kontakta Enskede Ridsällskaps tävlingskommitté.

Vill du veta mer? Maila till medlem@enskederidsallskap.se.