Allsvenskan

Allsvenskan2018-06-18T15:31:21+02:00

Allsvenskan Div I, II och III för både ponny och häst

Allsvenskan kan vara en kul och utvecklande tävling för dig som kommit en bit på väg i ditt tävlande.

Allsvenskan är en tävling inom både hoppning och dressyr som årligen anordnas av Svenska Ridsportförbundet. Ridsportförbundet ser tävlingen (div II och III) som ”en breddverksamhet där många ryttare och hästar/ponnyer ska beredas möjlighet att få en grundläggande tävlingsutbildning”.

En viktig del av Allsvenskan är att tävlingarna hålls i vänskaplig anda. Tävlingen bygger på ett solidariskt ansvar vilket innebär att om vi som klubb har lag som tävlar i Allsvenskan ska vi vara beredda att arrangera en tävlingsomgång under säsongen.

Enskede Ridsällskap brukar ha lag som deltar i Allsvenskan, både på ponny och häst, och ofta både i hoppning och dressyr. Hur många lag vi har med och i vilka discipliner och divisioner varierar från år till år.

Det är instruktörerna vid Enskede Ridskola som tillsammans med vår tävlingskommitté som fastställer Enskede Ridsällskaps medverkan i Allsvenskan.

Vill du veta mer, maila till klubbens adress medlem@enskederidsallskap.se för att komma i kontakt med Enskede Ridsällskaps tävlingskommitté.

Foto: Anette Lindblom (övre bilden)