Lillemor Borko

>>>Lillemor Borko
Lillemor Borko2020-11-21T19:18:28+01:00

Lillemor ”Lillis” Borko

Utsedd till årets ridlärare av Stockholms Läns Ridsportförbund vid ryttargalan i december 2014.

Lillis började rida på Enskede ridskola vid 7 års ålder och har sedan dess varit kvar på ridskolan.Hennes första ridlärare var Birgitta ”Biggan” Rungvall, som är kvar på ridskolan än idag. Lillis red på ridskolans hästar upp till 20 års ålder. Först på ponny och sedan på stor häst. Hon red ett flertal gånger i veckan och fick hjälpa till att utbilda ridskolans hästar under ledning. Hon tillbringade all sin lediga tid i stallet. Lillis tävlade en hel del på ridskolans hästar både i dressyr och hoppning t.o.m. LA.

Sin första häst, Kravall, köpte Lillis som 4-åring.Hon fick mycket hjälp att utbilda honom upp till medelsvår dressyr. Sedan köpte hon Galopphästen Zackeus som tävlat på Täby galopp och skolade om honom till dressyrhäst. Lillis utbildar sedan sin häst Loverboy , som under 2014 placerat sig i MSV A:1. Lillis tränar för Lovisa Degreef Beselin.

 

Lillis mötte kärleken på Enskede ridskola, ridläraren Rickard Borko, som idag är amatörtränare i galopp. De hjälps åt att träna familjens nya galopphäst Eddie.

För övrigt har Lillis tre Norwichterrier som ofta är med på hund-utställningar och ibland får utmärkelser. En av dem, Bobbo, är utsedd till världsvinnare i Helsingfors.

Lillis tycker att det är roligt att möta alla förväntansfulla elever och att få följa deras utveckling som ryttare.

Vid tangenterna: Inger Cedborg