Besök på Sweden International Horse Show
med klubbens ungdomar mellan 15 och 25

>Besök på Sweden International Horse Show
med klubbens ungdomar mellan 15 och 25

Genom klubbens satsning  medlemmar mellan 15-25 år har vi idag varit  Sweden International Horse Show med ett gäng ungdomar. Vissa såg dressyrprogrammet på morgonen medan andra såg på hoppningen på eftermiddag och alla samlades för att äta lunch tillsammans. 

Dressyrgänget möttes upp  morgonen och satt redo  läktaren när ponnyküren startade kl 10. De fick se fyra prydliga ritter av ponnyekipagen och blev alla imponerade över hur duktiga de unga ryttarna var. 

Efter ponnyerna var det dags för Saab Top 10 Dressage Grand Prix Kürdär 10 av världens bästa ekipage deltog. Tjejerna blev väldigt inspirerade av hur fint ryttarna satt. Favoritekipaget bland ponnyerna var Amanda Lindholm  ponnyn Holly’s Cerwin som vann ponnyküren efter en väldigt bra ritt med fina enkla byten. Andra favoriter och höjdpunkter under morgonen var:

  • Hästen Deep Impact 3 som reds av Severo Jurado Lopez 
  • Tinne Vilhelmson Silfvén så klart som rider med sådan noggrannhet och får allt att se enkelt ut
  • Helen Langehanenbergs häst Demsey FRHs ökade skritt
  • Patrik Kittels häst Dejas ökade trav 
  • och såklart vinnaren Isabell Werths hela ritt med bl.a. Emilios fantastiska piaff. 

Efter prisutdelningen mötte de upp gänget som skulle se hoppningen  eftermiddagen  Oleary’s, där åt alla buffé och dressyrgänget pratade om vad de hade sett under förmiddagen. 

Efter en trevlig lunch ihop var det dags för hoppgänget att bege sig mot Friends och inta sina platser för en fullspäckat schema med 3 klasser, nämligen en speedklass, en klass för 7-åring hästar och söndagens Grand Prix.

Våra ungdomar gillade flera ryttare igår av olika anledningar. De hejade på Peder Fredricson och H&M All in förstås men blev även imponerad av Malin Baryard Johnson som alltid rider med små hjälper och som igår red mjukt och offensivt samtidigt. De inspirerades även av Douglas Lindelöws fokus på hästens bästa när han mjukt klappade sin häst efter en vägran (på första hindret!) och av Bertram Allens ständig ödmjukhet.

Det hanns även med en tur till mässan innan det var dags för hemfärd med ett gäng glada och inspirerade ungdomar.

Tack till Camilla Holm och Lorraine Daum som följde med!

Foton: Camilla Holm, Gabrielle Söderberg, Felicia Ränk

2017-12-04T17:35:02+01:004 december 2017|