Svenska Blå Stjärnan besökte ERS Ledstjärnor

>Svenska Blå Stjärnan besökte ERS Ledstjärnor
mattband

Specialmåttband som används för att beräkna en hästs vikt.

Här skall vi beräkna vikten.

Paula från Svenska Blå Stjärnan besökte Enskede Ridsällskap nu i lördags. Hon var där för att lära ut och prata om hästars hälsa och hur man tar hand om vanliga sjukdomar och skador. Inte minst fick vi också lära oss om hur man lugnar en häst/ponny vid panikattacker och när den undersöks.

Enskedes Ledstjärnor fick lära sig om kolik och fång, och också lära sig var hjärtat och lungorna sitter på en häst. Alla i gruppen fick prova att ta pulsen och lyssna på hjärtat. ”Försökskaniner” var Foxey och Nisslanka som båda vara väldigt duktiga och lugna. Paula lärde oss också att lägga galoppbandage på ballarna (en del av hästens hov) och att bandagera.

Roligast av allt var att väga några av våra ”vänner” i stallet. Dortje väger 285 kg, Delight 380 kg och Coco 440 kg. Ett specialmåttband användes för att kunna mäta fram vikten.

Läs om Svenska Blå Stjärnan här.

Text: Charlott Waleij och Agnes Braun Nordlund
Bilder: Charlott Waleij

 

2017-01-16T12:30:59+01:0017 oktober 2016|