Hammarby IFs boxningsklubb på besök

>Hammarby IFs boxningsklubb på besök

IMG_2301Idag var det dags för några av de ungdomar och ledare som boxar vid Hammarby IFs boxningsklubb att komma på besök till Enskede Ridanläggning. Inte mindre än tolv nyfika och ridsugna tjejer och killar dök upp. De flesta av dem hade aldrig ridit tidigare.

Nils Norrby, Lovisa Cederblad, Ester Mannerud och Agnes Braun Nordlund från usek samt Hedda Dahlman hjälpte till att visa hur hästarna skulle göras i ordning. Allt från att borsta och kratsa hovar, sadla och
tränsa.

Sedan var det dags för instruktör Karin Osbeck att ta vid och köra en snabbgenomgång om allt från hur man sitter upp, håller i tyglarna oIMG_2259ch får hästen att gå framåt. Gästerna fick både prova på att skritta och trava, och efter lektionen var det dags för dem att ha hand om hästarna igen. Efter ridlektionen blev det morot till häIMG_2248starna och fika och bulle till alla som var med. Alla var överens om att utbytet mellan idrottsföreningarna varit kul och gett mersmak

Eftermiddagen var en del av det kulturutbytesprojekt som pågått under våren mellan Enskede Ridsällskap och Hammarby IF. Vi hoppas att kunna hitta ett sätt att fortsätta detta kultur- och erfarenhetsutbyte mellan Enskede Ridsällskap och Hammarby IF säger Carolina Bastigkeit och Lotta Dahlman som arrangerade besöket.

2017-01-16T12:31:04+01:0022 maj 2016|