Clinic med Kristian von Krusenstierna

>Clinic med Kristian von Krusenstierna

På bilden Philippa Dalsgaard på Unnamed ”Unni”, Kristian von Krusenstierna och Wilma Jansson på Riddhi Z

Dagens eftermiddag bjöd på en fullsatt inspirerande clinic med Kristian von Krusenstierna!

Kristian är en dressyrryttare på Grand Prix nivå, tillika A-tränare i dressyr. Tillsammans med sin familj driver han Ågesta Ridskola.

Temat för clinicen var hur man får ut det mesta från sin ridlektion. Då Kristian själv är uppvuxen på ridskola och har sedan blivit en framgångsrik tävlingsryttare har han perspektiv för båda världarna. För honom är det viktigt att försöka smälta samman världarna.

Under eftermiddagen red sex ekipage, samtliga hästar var våra fina ridskolehästar. Fyra av ryttarna var lektionsryttare, och de två sista var instruktörer från ridskolan.


Kristian förklarar och visar vikten av en korrekt sits med hjälp av Emma på Acarenza och Kalle på Harry

Först ut var Emma Sjöberg på Acarenza och Kalle Magnusson på Harry. Fokus för denna grupp var sitsen, något som Kristian var mycket noga med.

I andra gruppen red Nelly Cardell på Tomas och Johanna Bysell på Camiro. De fick träna på hörnpasseringar och volter, men även här mycket fokus på sitsen.

I den tredje och sista gruppen red Wilma Jansson på Riddhi Z och Philippa Dalsgaard på nyaste ridskolehästen Unni. Sitsen återkom även i denna grupp, men det var framförallt skänkelvikningar som de fick träna på. Kristian berättade att skänkelvikningar är något han lägger in i träningen även för sina Grand Prix hästar, han tycker det är mycket användbart.


Vinnarna av lottningen från Ågesta Ridsportbutik

Vi hade också en utlottning till alla som köpt biljett av fina produkter från Ågesta Ridsportbutik. Det var två mössor, ett pannband, en grimma och ett täcke. Stort tack till Ågesta Ridsportbutik för den generösa gåvan!

Det blev en mycket uppskattad clinic med duktiga ryttare och hästar som skötte sig exemplariskt!

Stort tack till alla ni som har hjälpt till innan, under och efter clinicen!

2019-10-20T21:29:07+02:0020 oktober 2019|