Medlemshelgen 2017

>Medlemshelgen 2017

Lördag 9 september

Första delen av vår medlemshelg blev en fartfylld dag med många aktiviteter. Vädrets makter var med oss och vi slapp regn under dagen. Vi drog i gång på eftermiddagen med ponnyridning, loppis, ansiktsmålning och ritmys.

Sen var det dags för Nina att visa upp löshoppning med Ella och det blev en fartfylld uppvisning med många glädjesprång. Det syntes att Ella tyckte det var riktigt roligt. Som tur var gillar hon mat så det var inga problem att fånga in henne efter varje runda. Vi bjöds på både uppvisning och information vad man ska tänka på när man löshoppar och att det är viktigt att man är ett team. Mycket spännande.

Efter detta förflyttade vi oss till lilla ridhuset där det drog ihop sig till en spännande käpphästhoppning. Många ekipage hade redan börjat hoppa fram. Dagens mästerskap bjöd på fyra klasser, från 20 cm till 80 cm. Det var många startande och några hade anmält sig till flera klasser. Väldigt spännande tävling som bjöd på många fina och felfria rundor. Det applåderades och hejades vilt på alla ekipage och stämningen var hög. Alla som deltog belönades med ett diplom och de som klarat av en felfri runda belönades dessutom med fina rosetter.

Vilken härlig dag!

Söndagen 10 september

Del två av medlemshelgen bjöd på en fantastisk föreläsning/clinic med Birthe Vogelius. Det handlade om ryttarens sits – Spänning och harmoni i ryttarens sits.

Vi fick en massa information som varvades med praktiska tips och förevisningar. Vi fick testa själva och se och känna skillnaden i olika rörelser. Bara genom att ändra lite i sin hållning kan man göra stor skillnad i t.ex. balansen. Så mycket som man kan göra när man inte sitter till häst också. Några enkla stretchövningar och man är genast lite bättre förberedd för lektionen, man kan komma bättre ner i sadeln och ta korrekta tygeltag. En riktig ögonöppnare.

Tack till alla som kom till denna medlemshelg och tack till alla som var med och anordnade det!

Vill du se bilder kan du kolla på vår Facebooks sida där vi har skapat ett album med massa foton.

2017-09-13T17:53:19+02:0013 september 2017|