Träning för bättre ridning – inspirationskväll

>Träning för bättre ridning – inspirationskväll

Onsdag den 17 maj bjöd klubben in till en föreläsning med tränaren och fälttävlansryttaren Ulf Johansson. Det var ett femtontal åhörare som fick ta del av Ulfs klokskaper i nyrenoverade Lindeskolans matsal.

Han talade bl.a. om att vi ryttare är väldigt bra på att träna våra hästar, men vår egen fysiska och mentala träning kommer allt som oftast i andra, eller kanske till och med i tredje hand. Att hästens matsedel komponeras med stor omsorg medan ryttaren slänger i sig en hamburgare på vägen hem från stallet.

Ulf pratade också om hälsa och vikten av att alla vi ryttare – från motionsryttare till tävlingsryttare – tränar allsidigt och bygger upp en bra styrkebalans i kroppen, inte minst för att förebygga skador. Men även för att rida bättre.

Några köpte Ulfs bok ”Ryttare är idrottare” och fick den förstås signerad av författaren på plats och om någon är intresserad, finns det några ex kvar att köpa på fritidsledare Jessicas kontor.

2017-05-25T11:11:53+02:0025 maj 2017|