Enskede Ridsällskap mot näthat!

>Enskede Ridsällskap mot näthat!

I lördags deltog många unga från stallet på Stockholms Ridsportförbunds utbildningsdag Unga ridsportare mot näthat. En ungdomsdag med fokus på klimatet på sociala medier.

Ungdomarna fick lyssna på föreläsaren och ridsportbloggaren Nina Rademaekers. nathat2Därefter var det gruppdiskussioner och övningar om vad näthat är och vad man själv kan göra åt det.

Enskede Ridsällskap arbetar aktivt mot näthat, och vet att det är viktigt att man inte tappar respekten för varandra när vi har en ”skärm” att gömma oss bakom. Vi stallfolk tycker ju att det är kul att berätta om livet i stallet med hästarna, uppdatera bilder på våra favoriter och skriva inlägg om upplevelser i stallet. Men detta skall alltid göras med respekt för varandra.

Hos oss följer vi våra ”Gyllene regler” för hur vi ska bete oss i sociala medier.

Har du frågor, eller om det skulle hända något som du känner att du själv inte kan hantera eller helt enkelt bara vill ha hjälp att reda ut något. Tveka inte att kontakta vår fritidsledare Louise Lundborg, ungdomssektionen eller vår klubbstyrelse.

Hos oss är alla välkomna oavsett ålder och ridnivå. Vi vill helt enkelt att alla ska må bra i stallet.

Louise (fritidsledare), Ungdomssektionen & Klubbstyrelsen

 

Vill du lära dig mer om hur man kan förebygga näthat läs gärna på hemsidan för Statens Medieråd. För att ge verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

2017-01-16T12:30:59+01:0020 november 2016|