Snart slutsålt! Clinic med Eamon Hickey

>Snart slutsålt! Clinic med Eamon Hickey
Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Samspelet som skapar förtroende mellan häst och människa

Eamon Hickey1Eamon Hickey är en av Sveriges främsta hästutbildare och problemlösare, och har själv tävlat upp till svår klass i hoppning. Idag arbetar han som tränare med egen verksamhet där han tar emot inridnings- och problemhästar.

Den 28 maj kommer Eamon till Enskede Ridsällskap. Under tre intensiva timmar kommer han att praktiskt visa sitt system och sin filosofi när det gäller samspelet mellan människa och häst för att skapa ömsesidigt förtroende.

Clinicen är i tre akter där Eamon Hickey kommer att visa hur han jobbar med olika hästar i olika situationer. Han kommer att arbeta med en lektionshäst som används vid Enskede Ridskolas ordinarie lektionsverksamhet, en unghäst samt lastträna en 7-årig valack.

”En förutsättning för säkrare hantering av hästen, oavsett hästens ålder, är att få den lugn och trygg”, säger Eamon Hickey. Eamons system bygger på att vara fokuserad, tydlig och konsekvent i sin hantering av hästen – allt med god timing och beröm i rätt ögonblick.

Clinicen ger praktiska tips och råd, oavsett om du är en erfaren eller mer ovan ryttare. Han kommer att visa och berätta om allt från vad ditt och hästens kroppsspråk säger till vad man ska tänka på när man träffar en ny häst och hur man sitter upp och sitter av på ett säkert/korrekt sätt.

Mer om Eamon Hickey >>

Datum och tid: Lördag 28 maj 2016, kl 15.30-19.00 (OBS! Insläpp från kl 15.10. Clinicen startar kl 15.30.)

Plats: Enskede Ridanläggning (stora ridhuset), Enskede Gårdsväg 2-4, Enskede

Priser
Medlemmar i Enskede Ridsällskap:
– Seniorer 85 kronor
– Juniorer 55 kronor

Övriga: 185 kronor

Begränsat antal platser. Först till kvarnen gäller.

Biljetter & betalning
Swisha till 1230417832, eller betala till bankgiro 896-9024.  Märk din betalning med ditt namn + Hickey + din e-mejladress, eller betala kontant till vår fritidsledare Louise. Ingen pappersbiljett, utan vi bockar av deltagarlista på plats.

Louise finns i stallet oftast mellan måndag-fredag kl 13.00-18.00.

Vid frågor, mejla medlem@enskederidsallskap.se.

 

Foto: Hippson