Rapport från Victoria Paulsson och Pat tredjeplacerade i Lektionsponnymästerskapet i hoppning 12/5

>Rapport från Victoria Paulsson och Pat tredjeplacerade i Lektionsponnymästerskapet i hoppning 12/5

Den 12/5 var jag (Victoria) & Pat iväg på lektionsponnymästerskapet i hoppning 2019 på färingsö rididrott. Med mig hade jag Niamh och Sonja som hästskötare och pappa som körde. Vi hade en väldigt lyckad dag!

Under dagen red jag två klasser. Först en LD (80cm för D-ponny) och sedan mästerskapsklassen som gick i LC (90) och omhoppning i LC+ (95).

Under framhoppningen i ridhuset till första klassen LD kändes det inte så bra. Underlaget var tungt och ridhuset fullt med ponnys. Nervositeten steg, men så fort vi kom ut på banan släppte det. Pat fick full fart och hoppade suveränt vilket räckte till en 2a plats!

Efter en lunchpaus samt betespaus för oss alla var det dags för nästa klass. Denna gick i bedömning A:1a vilket innebär att omhoppningen sker när alla i klassen ridit klart grundomgången. I grunden hoppade han också helt otroligt bra och vi var felfria! Under omhoppningen gjorde jag en miss och red runt ett hinder som jag egentligen tänkte rida innanför, vilket kostade oss mycket. Felfria även här och jag är otroligt nöjd med Pats prestationer under dagen och vi slutade som 3a i mästerskapet med 1/5 sekund från tvåan och en halv sekund från vinnaren. Surt, men ändå väldigt roligt för de bra rundorna!

Det var en otroligt rolig dag och jag är så glad över att ha med mig Sonja och Niamh och att få rida en sån underbar ponny som Pat!

Grattis Victoria och tack för en fin rapport!

2019-05-31T20:26:33+02:0031 maj 2019|