Årets julshow

>Årets julshow

Söndagen den 16 december ordnade USEK en fantastisk julshow i samarbete med ridskolan, klubben och tävlingskommittén. Programmet inkluderade en presentation av KM vinnarna i hoppning och dressyr, hunduppvisning, en rafflande hoppduell, luciatåg och sist men inte minst ett besök av tomten. Många besökare kom för att titta på showen, båda gamla och unga, medlemmar och icke medlemmar, läktaren var full.

Våra fantastiska speakers, Hanna och Johanna hälsade alla välkomna och showen kunde börja. Först ut var klubbmästerskapsvinnarna av dressyren, Mia Johansson på Alonso och Nelly Cardell på Tomas, två vackra ekipage som genomförde en kort kadrilj i härlig samspelthet. Därefter följde klubbmästarna i hoppning, Maria Löfgren på Campari och Niamh Madden på Rebel, som uppvisade sina hopptalanger över ett par hinder som höjdes upp efter första omgången. Alla ekipage fick sedan sina pokaler och sedan ett ärevarv såklart, med ganska pigga och glada hästar.

Därefter fick vi följa med på en dag i de två ”vise” hundarnas träning inför den stora dagen. Hundarna Håkan och Indra tränas av deras personliga tränare Sonja och Niamh och fick genomföra ett antal konster som de klarade bra (eller nästan iaf, men träning ger ju färdighet). Sedan var det paus så att alla kunde få tillfälle att köpa fika i stallcafeet som var bemannat av några av klubbens tomtenissar.

Värmda av kaffe och glögg och med goda hembakade bakverk i handen återvände publiken för att se den spännande hoppduellen. Duellen utspelades mellan Nissarna (Gabbi, Johanna, Sonja och Niamh) på Pat och Tomtarna (Maggie, Anja, Camilla och Kira) på Foxy. Första utmaningen var att rida och balansera ett ägg på en sked, sedan skulle de binda ihop ett ben med en lagkompis ben och springa en sträcka och till sist hoppa en kort bana, barbacka! Stämningen var laddad och på topp, hästarna var glada och taggade (de la in ett och annat litet glädjesprång). Ägg tappades, men alla lyckades genomföra alla moment, påhejade av speakern Hanna. Efter alla utmaningar vann till slut Nissarna! Men inte med så stor marginal.

Med på banan, i stallet och i domartornet, för att se till att allt fungerade och gick rätt till, hade vi också Alva, Alice och Daisy.

Efter den spänningsfyllda duellen var det nu dags för Luciatåget. Det var ett stämningsfullt tåg med lucian Mira på Mickey Mouse, pepparkakan Alice på Pippi och tomten Annie på Madera, och så självklart en massa andra tärnor och tomtar till fots och vi bjöds på många fina luciasånger.

Dagen avslutades med ett besök av tomten som delade ut julklappar till alla glada barn. Vilken show vi bjöds på! Ett stort tack till alla som hjälpt till med showen och gjorde den så lyckad. Nu ser vi redan fram emot nästa års show.

2018-12-19T22:50:18+01:0019 december 2018|