Rapport från finalen i allsvenskan dressyr div 3

>Rapport från finalen i allsvenskan dressyr div 3

Söndagen den 20/5 åkte vi till Vallentuna och finalen i allsvenskan div 3 dit vi tagit oss genom en vinst och en andraplacering i de två grundomgångarna.
Dagens lag bestod av Åsa Fritzell/Dorcas, Anna Falk/Hortensia och Ragni Wannag/Manitou. Lagledare var Ingela Söder och vi hade med oss ett gäng duktiga skötare.

Vi deltog allihopa i ”förklassen” Lätt B:2.  Stort Grattis! Åsa och Dorcas till vinsten i  klassen med fina procent och Enskederyttarinnan Jessica Aftén Moback som placerade sig fyra med sin egen Cantante. Ragni/Manitou och Anna/Hortensia kom precis utanför placering.

Det blev sedan en lång väntan innan lagklassen som reds i Lätt B:3 startade. Finalen döms av tre domare och nu satt det människor i samtliga tre domarbås. Detta tyckte många av hästarna var lite läskigt.

Först ut var Anna och Hortensia som fick till en stabil ritt med en lydig häst och fina vägar totalt 64,394%.  Som andra ekipage startade Ragni och Manitou som var lite mer skeptisk vid domarbåsen i denna klass. Vi kämpade på och fick totalt 64.646%. Som sista ekipage startade Åsa och Dorcas. Efter en lång varm väntan hade Dorcas tröttnat och tyckte att domarkortsidan var såå läskig i denna klass. Med mycket blandade betyg från 1 till 8 fick de totalt 61,616%. Åsa kämpade tappert.

Denna omgång räckte inte poängen till någon placering, men vi hade en trevlig dag och alla kämpade väl. Laget kom nia av tolv lag. Vann stort gjorde hemmaklubben Vallentuna Ridklubb, grattis!
I laget denna säsong har även Hanna Fritzell/Dorcas och Erica Lindblom/Harry deltagit.

Tack alla som förgyllde denna dag! Publik, hästskötare och lagdeltagare.
Tack till våra fina lektionshästar som kämpade så väl i värmen, tack Enskede Ridskola! Tack till vår instruktör Lillis. Roligt att kunna åka ut med fina lektionshästar och tävla. /Ragni

Resultat i Equipe>>

Domarbåsen var lite läskiga.

Bild från Vallentunas FB-sida

2018-05-22T21:29:53+02:0022 maj 2018|