Lektionsponnymästerskap i hoppning gick av stapeln hos Djursholm 27 maj. Andra plats till Alexandra och Sydney.

>Lektionsponnymästerskap i hoppning gick av stapeln hos Djursholm 27 maj. Andra plats till Alexandra och Sydney.

Andra plats till Alexandra och Sydney.

Lektionsponnymästerskap i hoppning gick av stapeln hos Djursholm 27 maj.

Från Enskede åkte 2 st C-ponnyer Kinga med Maya Romani och Pie med Linn Karlsson , och 2 st D-ponnyer Pat med Victoria Paulsson och Sydney med Alexandra Waleij.

Vi hade många hästskötare och supporters på plats, det är så härligt att åka med härliga ERSáre.

Förklassen var en LC A.0/A:0 och först ut var Linn och Pie. Detta var Pie´s första bortatävling så vi höll tummarna lite extra. Vi hade lite tur, det var inga titthinder och en väldigt enkel bana, så det gick som en dans. Såg ut som om Pie aldrig gjort annat, underbart. Resultatet blev en dubbelnolla. Några startnummer senare var det Maya och Kingas tur. Säkra Maya och Kinga levererade en klockren runda som även den var felfri i båda faserna. I denna klass var det tuff konkurrens o tiderna räckte inte till placering denna gång.

Sedan var det D-ponnyernas tur. Eftersom underlaget på Djursholm är halt så hade även dessa ryttare fått instruktion att bara rida igenom banan o låta hästarna få en bra känsla. Allra först ut i klassen var Alexandra o Sydney. En dubbelnolla till och ett nöjt ekipage. Lite senare Victoria och Pat, de hoppade en fantastiskt fin runda och var även de dubbelnollor.
Det räckte till en 2:plats för Sydney tätt följd av Pat på 3:dje plats.

Stoltare lagledare fick man leta efter, 4 starter o alla dubbelt felfria. Vi har fantastiska ponnyer på Enskede.

Mästerskapsklassen går även den i LC A/1:a.

Linn o Pie var återigen felfria och gick till omhoppning.

Maya och Kinga hade inte turen på sin sida, Kinga halkade i underlaget och fick inte tillbaka balansen, utan rev ett hinder i grundomgången.

I omhoppningen rev Linn och Pie första hindret. Detta gjorde så att Pie fick ett nervpåslag i kotan höger fram. Linn fick avbryta direkt och leda ut Pie. Det ser lite läskigt ut när det händer, han kan inte stödja alls på benet. Tur att lagledaren hade sett det en gång innan detta hände, annars hade hon fått en hjärtattack. 2 minuter senare var Pie helt OK igen och åt gräs i godan ro. Lite otur igen…

Nya tag, nu kat. D.

Victoria o Pat startade som nr 9. De hade ett nesligt nedslag i grundomgången dessvärre. Tråkigt då Pat såg så taggad ut.

Kort därefter med startnummer 11 Alexandra o Sydney. En riktigt bra grund och sedan väntan på omhoppning. 7 st ekipage till omhoppning som gick i LB. Alexandra o Sydney fick en tidig rivning och fick sätta upp tempot för att sätta press på övriga. Taktiken höll och med endast en felfri var Sydney snabbaste 4 felaren.

2:a plats till Alexandra och Sydney i årets mästerskap.

Vi avslutade dagen med vatten till hästar och människor samt lite fruktpicknick på parkeringsplatsen. Vi var sist kvar, så vi summerade dagen och konstaterade än en gång att vi har väldigt fina hästar på Enskede. Tack alla inblandade som gjorde dagen så bra.

Resultat i Equipe>>

Lagledare och skribent // Charlott W

 

2022-01-08T21:50:45+01:0031 maj 2018|