Söndag 4 mars hopptävling på Södertörns ryttarcenter.

>Söndag 4 mars hopptävling på Södertörns ryttarcenter.

 

Från Enskede åkte två ekipage. Maya Romani med Kinga och Alexandra Waleij med Sydney. En kall dag så vi klädde på både oss och hästarna ordentligt.

 

Först ut i LD, c-ponny, var Maya o Kinga. Det såg riktigt bra ut på framridningen, men något skrämde Kinga på väg in till tävlingsbanan. Så hon ville inte alls vara med på noterna och stoppade ut sig.

 

I samma klass, d-ponny, startade Alexandra och Sydney. De gjorde en lugn o fin runda. Sydney har en historia av uteslutningar med tidigare ryttare. Så målet var bara att hon skulle få en riktigt bra känsla på banan. Sydney såg verkligen ut att tycka det var kul och det räckte till en 3:dje plats i klassen.

 

Vi laddade sedan om för nästa klass LC.

Maya tog nya tag och gjorde en superfin runda med Kinga. Som nu hade vant sig och inte alls var rädd längre. Hon tyckte dock att det var konstigt att de inte stängde sargen vid in o utsläpp utan bara hade ett rep. Hon skyggade lite, Maya sa: lita på mig, o resten av banan och omhoppning gick toppen. Maya och Kinga hamnade precis utanför placering i klassen. Detta var Mayas första externa tävling. Så debuten är med beröm godkänd!

Dagens snyggaste hästskötare Therese Romani tillsammans med Kinga och Maya.

Alexandra och Sydney gick ut tidigt i klassen igen. Målet var igen att inte stressa på utan få en fin runda som bygger självförtroende hos Sydney. I denna klass slutade det med en 6:e plats av 42 starter.

 

Fantastiska funktionärer på tävlingsplatsen. De är vana att arrangera tävlingar och allt flöt på smidigt. Nöjda o glada summerade vi dagen och åkte tillbaka hem till Enskede.

Från Botkyrka 4/2

// Text och bilder: Charlott Waleij

2022-01-08T21:53:17+01:005 mars 2018|